CHICKEN RUN

 Ja. Da er det godt over enn midnatt og jeg vil gjerne trekke tilbake etpar av mine tidligere negative utsagn om Koh Tao. Etter å ha bodd to dager på Sai Nuan beach, tucked away i en liten bungalow med hullete myggnett, sprikende gulvbord og den obligatoriske hengekøya på min lille veranda, med kun gekkoer og bølgeskvulp i ørene, så føler jeg meg med ett helt i synk igjen, lullet inn i paradisfornemmelser og fine ting.
Og når et samlet kor av gresshopper (?) vekker meg på slaget 0830 hver morgen, jeg usser meg ut av myggnettet, søvnigsnubler ut på verandaen og strekker min kropp, da er jeg på alle måter  på en annen øy enn jeg var for to dager siden.
Bortsett fra rent geografisk, men lat oss ikkje henge oss opp i detaljer..
  'Mitt eneste problem i dag er at jeg trenger en ny bikini, den jeg har henger sammen ved hjelp at tre sikkerhetsnåler og to kjerringknuter, og det begynner å bli litt kronglete. Jeg må på sett og vis klatre inn i bikinien, mer enn ta den på meg. Når i tillegg buksa detter av hver gang jeg svømmer nedover, så er det vel ikke mer å lure på.
SÅ alene er jeg tross alt ikke her.

Hit til Sin Nuan kommer man ved å ta beina fatt (eller en taxibåt.. muligens en firehjuling..).
Velger man det førstnevnte, billigste alternativet tusler man gjennom tett skog ganske nær vannkanten, følger en fin liten footpath, opp en trapp og ned en trapp, under et tre og over et tre, rundt en stein, to steg frem og et hopp tilbake. Koslig er det. Koslig koslig.
Men i kveld ble jeg sittende fast i en rom og cola og kom meg ikke heim i kristelig tid, og vel.. for de av dere som kjenner meg likk ekstra godt så er det vel ingen hemmelighet at jeg er..
ehe..ørlitegrannemørkredd..
En lidelse som i mitt tilfelle forsterkes av alkohol snarere enn det motsatte.
Uten å gå FOR mye inn på det kan det nevnes at jeg for eksempel har for vane å kaste meg hodestups ned i grøfta langs den relativt fredelige veien inn til Alve dersom det kommer bil når jeg er på vei hjem fra nattbussen.
Jeg er heller ikke helt ukjent med såkalte LATEtelefonsamtaler, -disse finner gjerne sted når jeg mistenker at noen lurer i buskene;
?Javeeel, så du er RETT RUNDT HJØRNET? Ja, okay, jeg er også nesten der, da SER JEG DEG STRAKS! Mm-m.. Ja, hahaHAHAHA, jada.. Ja, det kan vi godt, men kan vi ikke ta det etterpå -siden jeg likevel STRAKS TREFFER DEG? Ja, men da snakkes vi om TO MINUTTER??
osv.. Jeg er sikker på dere alle har gjort det, og hvis ikke er jeg ganske sikker på det er dere det er noe galt med.

 I alle fall, turen hjem i kveld var en forunderligmix av koselig, ekkel og film.
For å komme inn på stien som leder hit må man først vandre gjennom et av de fænsieste Resortene her;
fine, små, opplyste stier mellom lukseriøse bungalows, -steder jeg som regel bare ser fra utsiden for å sei det sånn.
Til tross for at det egentlig bare er mulig å gå seg vill i teorien på et så begrenset område, så gikk jeg meg selvsagt vill.Noen av oss har nemlig så elendig retningssans at vi godt kan gå frem-tilbake-frem-tilbake uten å merke det selv, og for oss (vi helt spesielle få) så representerer også et Resortområde en mulig ukestur, en hasardiøs ekspedisjon, et potensielt havari i familiebassenget .
Vi burde egentlig være utstyrt med telt, badering, maglite og kompass  i skallet (da forutsatt at vi alle har et skall, ala Skallmann, youknowtheguy..)
Oh MY GOD, that would be soooo convenient, I would like, sooo like that, it?d be like reeeeally cool like I could go aaanywhere and like do aaaawsom stuff without getting lost AT ALL.
But OhMyGaaawd I probably sound like SUCH a teenager right now, that is soooo like..lame, like, I should actually STOP it or youguys will like probably reeeeeally freak out on me now or al least like, reeeally soon..
 
Ja.
Jeg hadde den tvilsomme glede av å bumpe inn I noen amerikanere tidligere idag. Noen mennesker burde man definitivt kunne sette på mute.

NOK OM DET.

Jaffal, så gikk jeg nå der da, og tror dere ikke plutselig jeg ramlet inn i det private området BAK ditta herskapsresortet. Brakker og musikk og..sikkert no? dirtyThaidancing i krokene.
Jeg følte meg i alle fall med ett overveldene Janne goesBaby Hausmann..(Hoffman..Kaufman?)
Man kan ikke utelukke at noen ganske snart ville dukket opp med en stor vannmelon jeg kunne hjulpet å bære, men før det rakk å komme til det fikk jeg nesten en kokosnøtt i hodet og ble warpet inn i en lightversjon av Jurrasic Park, da en ?om ikke akkurat dinosaur- så iallefall over gjennomsnittet stor øgle av noe slag tronet foran meg på stien. Den så på meg. Men det ble med det. Det kom ikke til noen direkte konfrontasjon, vi vek høflig hver til vårt for å slippe den andre forbi.
Så gikk den videre. Det gjorde jeg og.Så det så.Et overmåte spennende øyeblikk. Spennende og virkelig verdt å bruke en fire-fem linjer på.
 Tre trinn senere og en jevla sver KRABBE kommer gående mot meg i æill sin prakt.
- Jaja, heihei du.
Sa jeg.
-Hva gjør du her så langt fra vann?
Fikk ikke noe svar.

Men så.. og hvertfall.. Ja, så. Neiventlitt.. JO, så var det.. Nei. Jo! Nei..
OH NO! Tråden glapp. Hate when that happens.
Men siden jeg har kommet så langt, så
i alle fall så var det bekmørkt den siste halve kilometeren og det høres kanskje ikke så ille ut men når man hører ekstremtmyeraslelyder og gjør den tabben å begynne å løpe, for så å høre ENDEA mer lyder og begynner å forestille seg den ene episoden etter den andre av Criminal Minds og kommer på hvor forbannet mange syke mennesker som finnes der ute så virker det rett og slett unaturlig -og FEIL- om ikke minst èn en av dem tilfeldigvis skulle ligge på lur i noen busker i Thailand og vente på å få utløp for alle traumene sine AKKURAT NÅ.
Å hujedamej for en fart jeg fikk på sandalene.

The fear is strong in this one.

Mer matnyttig klabb i neste episode

 
DAYTIME NIGHTTIME

 

J ;)

 

2 kommentarer

Trine

06.mar.2012 kl.14:23

Fæbjulus!

Og den stranda skulle jeg GJERNE vært på gitt...

Laila

06.mar.2012 kl.19:30

Ler meg ihjel, Janne! Du er i Paradis og tror fortsatt at det lusker noen rundt i buskene for å ta deg, haha! Det er alle disse politijournalene du leste i dine yngre dager som har gjort deg paranoid! Og skadet et og annet medmenneske som har gått tur med deg i mørket rundt omkring på Tromøen i tro på at detta skal bli en hyggelig tur!

Skriv en ny kommentar

hits