Flasketuten peker på..

Hippetihopp.

En liten oppdatering fra sørlige strøg aka "SYDEN".
I skrivende stund sitter jeg på en strand på en ø kalt "gåoe gamle Lanta".
Igjen er jeg omgitt av svensken, dansken og nordmannen, men dagene er komfortable nok her, jeg har funnet meg et krypin på stranda og akter å bli noenpar dager her mens jeg jobber meg gjennom atter en oppgave..
-Gudbedre, den harde studenttilværelsen!
Ettersom jeg husker var jeg sist innom her idet jeg var iferd med å rive meg løs fra Koh Tao og ta turen innover in The Mighty Jungle?
Well I did.
Jeg rykket meg løs fra hengekøyetilværelsen og hoppet på en jæ-ve-lig overfylt "to-etasjer-tilsynelatende-skviset-inn-i-èn"-ferge, og busset videre til Khao Sok. A welcome change.

Etpar dager med aimless wandering i de dype skoger (og de ER virkelig dype) før jeg våget meg med på en av disse gruppeturen. Ikke så mange andre måter å komme seg rundt i parken på, og jeg ble lovt max 8 stykk i gruppa.
Det ble 13.
I really should know better by now.
Vel det ble en grei nok affære. Jeg dinglet på en veranda i en stråhytte på vannet med to høylydte DUDES fra Californien, et par fra Australia og noen bokser Chang mens det meste av safarien regnet bort.
Litt jungelvandring ble det, og en ganske kul grottetur, -men det eneste jeg så av liv i jungelen var alle blodiglene jeg måtte dra av føttene.
Nasty things! Takke meg til flått. Og det mener jeg.
Antageligvis helt til jeg pådrar meg en eller annen flåttbåren sykdom..

En safari her er forøvrig ikke helt det samme når du har vært på safari i Afrika først. Man blir letter bortskjemt av det ;)
Er iallefall min erfaring så langt..

Siden har jeg vært innom Phang Nga, hatt en nydelig "skjektedag" mellom de dramatiske limestoneøyene i Ao Phang Nga national park (som figurerer på noenpar millioner postkort rundt forbi), scooterfuttet og surret rundt i noen vakre skogparker helt for meg selv, tilbrakt en natt her og en natt der.. og tilbrakt ikke så rent lite tid på og i umiddelbar nærhet av de fargerike små lokalbussene som tar meg fra A til B.
Eller kanskje ber beskrivende, fra A til Å.
Via b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q-r-s-t-u-v-w-x-y-z-æ. Og Ø.
Det tar simpelthen litt TID, det gjør det. Mangt og mye skal plukkes opp og slippes av underveis, og jeg ville ikke stilt klokka etter bussene her heller, for å si det sånn.
Rutetider er helt klart en relativ ting.

-Excuse me, when does the bus leave for Phang Nga?

-Forty minutes!

..og en halvannen times tid senere..

-So do you think the bus will be here soon..?

-Forty minutes!

Rrrrrright.

Men hvis du HAR litt tid å sose bort, og en bok å bla i, så ville jeg langt på vei uten unntak velge lokaltransport, både for å se litt underveis av liv og landskap, og for å føle at du faktisk er ute av Europa.
You might see an ACTUAL thai person, ikke bare snorkende turister, woop woop!

Men nå er jeg da altså tilbake på stranda, og mine gamle negative nykker er kommet til overflaten.
I form av Mojito (DAMNyoufortastingsoincreadiblysweetandmakingmefeelSObadthenextday!!!!!)

Jeg gikk på en rangel første kvelden og det endte som det gjerne gjør; jeg ble knyttet fast bakpå en scooter og sendt hjem akkurat noen timer for sent til at jeg husker noe videre av noenting.
Dagen derpå var pur tortur, naturlig nok.
Det er få ting som kan måle seg med å måtte dusje liggende når det kommer til å få en tross alt voksen dame til å føle seg ØRLITEGRANN patetisk. Det hjelper heller ikke å oppdage at du har dusjet med skjerfet på.
For enkelhets skyld, la oss kalle gårsdagen Vertical-Position-Vomitday. That about covers it.
Jeg skulle selvfølgelig ALDRI drikke igjen.
Men så kom kvelden og matlysten og en melding på telefonen og før jeg visste ordet av det var jeg tilbake på åstedet. The scene of my disgraceful destruction. Grøss og gru.

But what can you do?
Well. You can always order a Mojito..

Fra en Mojito via en grufull kaffecocktail og en veske full av øl er veien tdeligvis kort til et svømmebasseng fylt med svensker, en brite, en tyrker og en HAGEGNOM.
Så der satt jeg da. Og pimpet. I en aldeles, -rett og slett SKREKKELIG ukledelig, lånt bikini.
Og MED det helsikkes SKJERFET!! Det burde strengt tatt ikke være mulig?
Ikke vet jeg, det må ha vært Alle Skjerfers Dag...

Iallefall. Jeg hadde et lilla skjerf. Nå er det rosa.
Det kan muligens være en ide å regulere klormengden i det bassenget ørlitegrann..?
Just sayin'..

 

J ;)

 

 

 

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits